JDriven Tech Radar voorjaar 2023

Ieder half jaar stellen wij een nieuwe Tech Radar op. Samen kijken we welke technologieën toekomstmuziek bevatten, welke je beter links kan laten liggen en welke je echt in je stack moet opnemen.

In deze voorjaarseditie van 2023 lees je onze kijk op recente ontwikkelingen in ons vakgebied. Opvallende ontwikkelingen in deze editie zijn:

  • AI code assist in trial: Een AI-code assistent is een tool die gebruik maakt van machine learning-algoritmen en statistische modellen om code te voorspellen. Het helpt ontwikkelaars bij het schrijven van code door suggesties te doen voor het voltooien van codefragmenten, het corrigeren van fouten en het geven van aanbevelingen voor optimalisatie.
  • Dapr in assess: Dapr is een door Microsoft ontwikkeld platform dat de connectiviteit van microservices vereenvoudigt. Het biedt een abstractielaag over technieken die vaak in elke microservice moeten worden geïmplementeerd.
  • Team Topologies in trial: Team Topologies is een praktisch model voor organisatorisch ontwerp en team interactie, gebaseerd op vier fundamentele team types en drie interactie patronen. Het is een model dat teams ziet als de basis van delivery, en dat team structuren en communicatielijnen laat groeien met technologische en organisatorische volwassenheid.
  • Lombok in hold: Lombok is een codegenerator om boilerplate code zoals getters, setters en constructors in Java code te laten genereren. De code wordt hoofdzakelijk vanuit annotaties gegenereerd.

Onze collega's werken aan een divers portfolio aan projecten, bij grote klanten door heel Nederland. Samen hebben we een goed beeld van het technologische landschap, met een focus op de JVM. Die delen we graag met je. Download de nieuwe Tech Radar voorjaar 2023 via onderstaande button.

Download Tech Radar Voorjaar 2023 (NL)

Download Tech Radar Spring 2023 (EN)

Meer weten over waarom wij twee keer per jaar een Tech Radar opstellen of hoe je er zelf één opstelt?

luister de Podcast met Jasper met alle ins en outs over de Tech Radar:

- Spotify

- Apple Podcasts

- Google Podcasts

Of bekijk de vorige editie(s) van de Tech Radar:

JDriven Tech Radar najaar 2022

JDriven Tech Radar Fall 2022

JDriven Tech Radar voorjaar 2022

JDriven Tech Radar najaar 2021

JDriven Tech Radar voorjaar 2021