JDriven Tech Radar najaar 2022

Ieder half jaar stellen wij een nieuwe Tech Radar op. Samen kijken we welke technologieën toekomstmuziek bevatten, welke je beter links kan laten liggen en welke je echt in je stack moet opnemen.

In deze najaarseditie van 2022 lees je onze kijk op recente ontwikkelingen in ons vakgebied. Opvallende ontwikkelingen in deze editie zijn:

  • WebAuthn in trial: deze API maakt het mogelijk om gebruikers te registreren en authenticeren met behulp van public key cryptografie in plaats van een wachtwoord. Authenticatie zonder wachtwoord is is veiliger en deze API maakt het mogelijk deze vorm van authenticatie te gebruiken in webapplicaties.
  • Datafaker in adopt: deze Java/Kotlin library biedt ontwikkelaars de mogelijkheid testgegevens te genereren die op echte data lijken. Dit voorkomt problemen met persoonlijk identificeerbare gegevens en maakt unit testen eenvoudiger.
  • Virtual Threads in assess: met de komst van Project Loom wordt het concept van Virtual Threads in de JVM geïmplementeerd. Dit biedt op het gebied van performance een positieve bijdrage en maakt het gebruik van threads efficiënter.

Onze collega's werken aan een divers portfolio aan projecten, bij grote klanten door heel Nederland. Samen hebben we een goed beeld van het technologische landschap, met een focus op de JVM. Die delen we graag met je. Download de nieuwe Tech Radar najaar 2022 via onderstaande button.

Download Tech Radar Najaar 2022 (NL) Download Tech Radar Fall 2022 (EN)
Meer lezen over waarom wij twee keer per jaar een Tech Radar opstellen of hoe je er zelf één opstelt?

Lees hier het interview met Tim met alle ins en outs

Of bekijk de vorige editie(s) van de Tech Radar:

JDriven Tech Radar voorjaar 2022

JDriven Tech Radar najaar 2021

JDriven Tech Radar voorjaar 2021