Designing Microservices with Axon

Omschrijving workshop

Deze workshop is bedoeld voor developers die geïnteresseerd zijn in het ontwerpen van microservices met behulp van het Axon Framework. Het Axon Framework is ontworpen om schaalbare en gedistribueerde applicaties te bouwen. De workshop is verdeeld in drie delen en behandelt Domain-Driven Design (DDD), Event Modeling en hands-on coding met behulp van Java en de Axon Server. De workshop wordt gegeven in samenwerking met AxonIQ.

Deel 1: Introductie van architectonische concepten

In het eerste deel wordt ingegaan op de concepten van DDD, waaronder de domeinmodellen, bounded context, en ubiquitous language. Vervolgens worden de bouwstenen binnen een domeinmodel besproken, zoals aggregates, events, value objects en repositories. Ook wordt uitgelegd hoe Command-Query Responsibility Separation (CQRS) en event sourcing werken en hoe deze technieken bijdragen aan het scheiden van de business logic van een applicatie.

Deel 2: Ontdekkingsfase met event modeling

In het tweede deel wordt Event Modeling behandeld, een methode om systemen te beschrijven aan de hand van veranderingen in informatie. De vier patronen en zeven stappen van event modeling worden uitgelegd en we modelleren samen een voorbeeldapplicatie.

Deel 3: Hands-on coderen

In het derde en laatste deel gaat de workshop over het vertalen van het event model naar code met behulp van de DDD-building blocks en Axon Server. Deelnemers brengen de opgedane kennis direct in de praktijk door de applicatie verder te ontwikkelen en de geleerde concepten (CQRS en Event Sourcing) toe te passen. Als dit afgerond is, draaien we de applicatie locaal met Axon Server als de event store en het messaging platform en kijken we hoe dit kan schalen.

In deze workshop leer je:
  • Hoe het Axon Framework werkt en waarom het een handige tool is voor het bouwen van schaalbare en gedistribueerde applicaties met behulp van DDD, event sourcing en CQRS.
  • Waarom Event Modeling een nuttige methode is om systemen te beschrijven aan de hand van veranderingen in informatie.
  • Hoe Axon Server werkt als een event store en messaging platform dat kan worden gebruikt om applicaties te beheren en schalen.
  • Direct je opgedane kennis toe te passen in een praktijksituatie waarbij aan applicatie wordt gemaakt.

Deze workshop organiseren we op de volgende data:

  • Volgt z.s.m.
  • Volgt z.s.m.

De workshop duurt 3 uur en kost slechts €49,-. Interesse? Schrijf je direct in via het formulier hiernaast.

Schrijf je in voor deze workshop

Na je inschrijving ontvang je een offerte

*
*
*

Voor wie is deze training?

Voor Java Developers met een basis kennis van Java.

Behandelde technologieën

Axon Framework

Reference Guide

Het Axon Framework is een tool voor Java ontwikkelaars om domain-driven design, event sourcing en CQRS te implementeren en ondersteunt aggregates, events, commands en queries.

Over de trainer


Tom de Vroomen - Senior Java Developer en Domain-Driven Design enthousiasteling

Tom is een senior software engineer die geniet van event sourced, CQRS-systemen en werken met DDD-principes. Hij verspreidt zijn kennis graag via blogs, talks en workshops. Als hij niet aan het werk is, speelt hij graag squash en doet hij af en toe aan hardlopen en als het de tijd van het jaar is, gaat hij graag snowboarden.