Java voor Testers

Kevin, 27 jaar, test consultant bij Bartosz ICT.

Ik heb ‘Java for Testers’ erg waardevol gevonden.

In een paar kernwoorden: duidelijk en volledig, grote bereidwilligheid van de trainers, leuk en leerzaam.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn gericht op het bedenken, uitvoeren en beheren van zowel functionele als geautomatiseerde testen. Momenteel ben ik bezig om de testautomatisering in een Java-Selenium framework op te zetten.

Ik heb ongeveer een jaar gerichte werkervaring. Bij aanvang van deze sessies wist ik nog niet veel van Java en was objectgeoriënteerd programmeren ook een nieuw onderwerp voor mij.

Als ik nu kijk waar ik na het volgen van de training ‘Java for Testers’ sta, ben ik in deze 2 doelstellingen erg gegroeid.

Als ik mijn eigen kennis en kunde beoordeel kan ik zeggen dat:

  • ‘Java syntax eigen maken’ ik nu met een 8.5 beoordeel
  • ‘Inzicht in de structuur van object georiënteerd programmeren’ ik nu met een 7 beoordeel.

De eerste sessies werden op ons eigen kantoor gegeven en werd er vooral aandacht gegeven aan de Java syntax. Aan het einde van de sessie werd ons steevast om gerichte feedback gevraagd. Deze feedback werd de volgende sessie direct verwerkt wat erg fijn was.

Om de stof beter te begrijpen werd deze in kleine delen opgesplitst en werden er meer praktijkoefeningen verwerkt. Hierdoor kon ik gelijk toetsen of ik de theorie goed verwerkt had. Dat is voor mij en de groep heel waardevol gebleken. De consultants die deze training begeleiden, beheersen hun vak goed. Daar bedoel ik twee dingen mee. Ik kon merken dat hun kennis over verschillende onderdelen van de materie echt op verschillende lagen beheerst wordt en dat ze de theorie ook nog eens begrijpelijk kunnen overdragen en aanreiken aan ons deelnemers.

Door de Covid situatie heeft onze training cyclus even stil gelegen wat mij goed uitkwam en ik besteed heb aan het doornemen van het “Java A Beginner’s Guide” boek. De digitale sessies waartoe we later over stapten waren uiteraard anders maar waren voor mij net zo begrijpelijk of toegankelijk als tijdens de fysieke sessies.

De trainers waren voldoende bereikbaar ook buiten de sessies om. Ik heb me echt gehoord en gezien gevoeld!.

Voor mij is na het volgen van deze zes sessies m’n doel bereikt: zowel de java syntax als de basis voor objectgeoriënteerd programmeren zijn voor mij van voldoende niveau om zelf mee aan de slag te gaan in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van een Robot Framework cursus en op korte termijn ga ik beginnen met een Python cursus. Voldoende cursussen in het verschiet om de basiskennis in mijn rugzak aan te vullen. Voor nu kan ik weer even vooruit!

Ik beoordeel ‘Java for Testers’ met een 8.5!

Wilt u net als Kevin uzelf of uw afdeling wijzer maken op het gebied van Java en het Java ecosysteem?

Aan de hand van uw wensen/ situatie maken wij graag deze training gericht voor u op maat zodat iedere deelnemer voldoende groei kan doormaken.

Of heeft u vragen of behoefte aan een training over architectuur en design of een specifiek framework?

Neem dan contact op met: Jimmy de Water 06-109 465 41 of e-mail jimmy.de.water@jdriven.com