Neal Ford

@ JDriven HQ

19 september 2017


De dag na de mooie avond in de Utrechtse Kinopolis was het tijd om de hoofdpersoon van die avond, Neal Ford, in een kleinere setting eens stevig aan de tand te voelen. En waar kunnen we dat beter doen dan op ons eigen kantoor?

In een gezellige en ontspannen sfeer gaf Neal zijn stevig onderbouwde mening over de achtergronden, overeenkomsten en verschillen van diverse enterprise architecturen. Uiteraard kwam de evolutionaire architectuur aan bod, maar ook service-based architecturen en hoe we een monoliet kunnen migreren naar microservices (en waarom je dat (niet?) zou willen doen). Tussendoor werden er wraps geserveerd en was er ruimte voor een-op-een gesprekken met Neal.

Neal gaf tijdens de sessie een goed totaaloverzicht van de verschillende architecturen. Pas wanneer je zicht hebt op het volledige verhaal kun je de juiste afwegingen en keuzes maken. De afweging van de ilities beïnvloedt de keuze voor de architectuur, en met dit overzicht en inzicht kunnen wij als ontwikkelaars beter met onze architecten sparren en als architecten kunnen we dit direct toepassen in en tijdens ons werk.

Kortom, er werd gretig gebruikgemaakt van de aanwezigheid van Neal. Tel daarbij de wijze woorden op van de avond ervoor en je kunt met recht spreken van twee leerzame en inspirerende dagen. Op naar de volgende kennissessie.