JDriven Sinterklaasfeest 2018

1 december

Het is natuurlijk altijd afwachten of de goede sint en zijn pieten dit jaar zonder veel rampspoed veilig in Nederland aankomen.

Omdat we dit jaar hoopten samen met Portiva een mooi feestje te kunnen bouwen voor al het kleine grut van de gezamenlijke collega's hielden, Portiva collega Judith Kee en ik dit nauwlettend in de gaten. Omdat de reis vorderingen er gunstig uitzagen besloten we sint te vragen of hij tijd had voor een bezoek op zaterdagochtend 1 december. We hadden geluk! Er bleek een gaatje in zijn agenda.

Alle kleintjes werden uitgenodigd samen met hun ouders, het beloofde een flinke groep te worden. Op vrijdag hadden we de ruimte al gezellig gemaakt en een zetel voor sint neergezet.

De eerste gespannen kindjes kwamen om 10.30 uur binnen. Er waren al wat pieten vooruit gestuurd. De kleintjes konden met ze op de foto, er was muziek, lekkere broodjes, twee deskundige schmink dames die de mooiste creaties op arm of gezicht toverden en uiteraard een flinke knutseltafel.

Sint had beloofd rond half 12 aan te komen en die was samen met zijn 2 pieten mooi op tijd! Hij was bijzonder goed op de hoogte over de laatste ontwikkelingen zoals de geboorte van Jurjen, Jitse en Leanne maar ook van het nieuwe label Vantage en ook merkte Sint op dat het pand helemaal gerenoveerd was. Knap toch allemaal.

Er werden tekeningen aan sint en de pieten uitgereikt, verhalen gedeeld, liedjes gezongen, pepernoten uitgedeeld en de 8 jarige Ananda, de dochter van collega Michel, had een muzikaal optreden op haar gitaar voorbereid. Dat was ontzettend knap niet in de laatste plaats omdat Ananda nog maar een paar maanden les bleek te hebben gehad. Menig kleintje zat samen met papa en of mama op de grond ademloos naar het schouwspel te kijken. Het werd een gezellig uurtje!

Sint bleek ook nog kado's te hebben meegenomen voor iedereen, het feest was compleet! Tuurlijk wilde sint ook andere kinderen nog verrassen dus zijn bezoek zat er daarna echt op. Na het uitzwaaien en uitzingen van sint en het maken van een groepsfoto voor de deur werd er nog gezellig nagepraat, een wrap gegeten en opgeruimd. De kleintjes gingen tevreden en een klein beetje rozig naar huis.

Het was een geslaagd feest! Komt u volgend jaar weer langs sint?

Nieke