JDriven Sinterklaasfeest 2019

Ons kantoor, wat normaal op een vrijdag vol zit met Software Engineers en Data Scientists, was zaterdag 30 november omgetoverd voor een andere doelgroep namelijk kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 42. Want het was weer tijd voor het fantastische feest genaamd: “Sinterklaas”!

Hier was niemand bezig met programmeren of zat in meetings. Nee, iedereen was aan het spelen terwijl ze heel veel pepernoten aten. Alle tafels stonden namelijk vol met snoepgoed. Natuurlijk hadden wij wat gezonde snacks klaar staan zoals mandarijnen en snoep tomaatjes.

De kinderen werden in de gaten gehouden door uiteraard hun ouders, maar ook twee Pieten. Huh Pieten…, maar die komen toch altijd samen met Sinterklaas? Klopt, maar dit waren ontdekkingspieten. Zij waren ons kantoor aan het ontdekken voor de komst van Sinterklaas. Door de Pieten en natuurlijk Daphne liep alles op rolletjes. Alle kinderen waren blij en leuk aan het spelen.

Ook hebben veel kinderen gebruik gemaakt van het schmink paradijs in de vergaderzaal. Hier hebben ze zich omgetoverd tot van alles en nog wat. Na deze leuke activiteit was het tijd dat Sinterklaas langs kwam. De spanning bij de kinderen, maar ook bij sommige ouders steeg tot een hoogtepunt. Sinterklaas, die met de trein was gekomen, had na een lange reis eindelijk de Coltbaan 4D gevonden.

De kinderen zaten klaar voor hem terwijl ze liedjes zongen. Hierna was het tijd om een aantal kinderen naar voren te komen. Ook onze Bas, van JCore, mocht naar voren komen en kreeg een cadeau. Helaas voor Bas was het een cadeau van Malle Pietje. Oftewel …..niks!

Na wat gesprekken met Sinterklaas was het tijd voor hem om weer verder te gaan. Maar niet voordat alle anderen kinderen nog wat cadeautjes hadden gekregen van Sinterklaas. Dit leidde ertoe dat er heel veel blije gezichtjes rondliepen, of kropen op ons kantoor. Na het eten van wat lekkere broodjes hebben we met zijn allen mooi opgeruimd. Hierna was het tijd om lekker naar huis te gaan.

Vele kinderen sliepen al bij het wegrijden na zo’n leuke en spannende dag.

Sint bedankt en tot volgend jaar!

Tim