JDriven familie uitje 2018

Zaterdag 15 september was het zover. Het jaarlijkse JDriven familieuitje stond voor de deur. 34 ouders en 22 kinderen gingen mee. Dit jaar mochten we 2 ultra junior JDriven mannen verwelkomen; Liam en Jitse waren voor het eerst van de partij.

De weersvoorspellingen waren goed. De locatie van strandplaats Nederzandt aan de kust bij Noordwijk uit de kunst, de dag kon vooraf dus eigenlijk al niet stuk.

In de ochtend druppelden collega's met hun kroost binnen in de ruimte 'Verlangen' die speciaal voor ons gereserveerd was. Onder het genot van een kopje koffie, chocomel en met verse croissant in het knuistje was het aangenaam wakker worden. Het springkussen voor de deur werd al snel driftig uitgetest.

De kleinsten konden in de ochtend kiezen uit bergen zand, het springkussen of de sminck dame die de mooiste creaties op arm of gezicht van het grut maakte. Ze kon de aanvragen bijna niet aan zoveel enthousiasme was er!

Een aantal oudere kinderen en ouders zijn de dag 'zen' begonnen met een ontspannen yogales aan zee.

De lunch bestond uit een uitgebeid buffet en voor de kinderen een patattafel. Een lange tafel gewikkeld in folie waar friet, snacks, sausjes en appelmoes op lag. Er werd met verwonderde gezichtjes gretig aangevallen.

Voor de allerkleinsten werd het even een beetje te veel. Ze lieten zich excuseren om een powernap te doen in een aparte ruimte.

De middag werd gebruikt om samen de mooiste zandsculpturen te maken of fanatiek deel te nemen aan Expeditie Robinson. Samen met hun ouders hebben de kinderen dik een uur gewerkt aan hun mooiste bouwwerken. Terwijl een andere groep de sportieve Expeditie aanging. Een spel met uitdagingen als: afleggen van een afstand met een knikker kokerbaan, het graven van een kuil om onder de lat door te kruipen of met een magnesium vuurtstaaf echt vuur maken. De 2 deelnemende teams waren erg aan elkaar gewaagd. Maar er kon er natuurlijk maar 1 de winnaar zijn. Team winnaar!

In de namiddag werd afgesloten met een gezellige borrel in het langzaam ondergaande najaars zonnetje. Voldaan en rozig ging ieder weer huiswaarts.

Kortom; een super editie! We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Nieke