JDriven ontwikkelt nieuwe leerlijn back-end development voor hbo-opleiding Novi Hogeschool


JDriven ontwikkelt in samenwerking met Novi Hogeschool de nieuwe leerlijn back-end development. De vernieuwde leerlijn beslaat 30 European Credits en wordt ingezet in de minor Software Development binnen de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica en de bootcamp Full Stack Developer. De vernieuwde leerlijn wordt per februari 2023 in gebruik genomen.


Toepassingsgedreven onderwijs

De nieuwe leerlijn bevat stof die beter aansluit op wat er in het bedrijsleven wordt toegepast en wordt ontwikkeld door drie software engineers van JDriven. Dit heeft als resultaat dat studenten een betere basis leggen en daardoor snel inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Binnen de leerlijn ligt de nadruk op het Java-ecosysteem en het Spring (Boot) framework. De doelgroep bestaat zowel uit studenten zonder programmeerervaring als studenten met ervaring in andere programmeertalen dan Java.

Arjen Wiersma, manager product development bij Novi Hogeschool: “Door samen te werken met JDriven dichten we de kloof tussen theorie en praktijk en zorgen we ervoor dat afgestudeerde studenten direct aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. De software engineers van JDriven staan met hun voeten in de klei en weten precies wat er speelt en welke talen, frameworks en technieken tot essentiële kennis behoren. Daarom zijn zij de ideale partner om middels een vernieuwde leerlijn de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen. In de huidige markt zijn er nog te veel net afgestudeerde ICT’ers die wel hebben leren programmeren, maar diepgaande kennis op het gebied van Java en Spring (Boot) missen. Met de vernieuwde leerlijn zorgen we ervoor dat studenten een vliegende start maken en direct waarde kunnen toevoegen binnen enterprise-omgevingen.”

Erik Pronk, managing partner bij JDriven: “De visie van JDriven is om de kwaliteit van software engineering wereldwijd te verbeteren. Dit lukt alleen door te investeren in kennis en kunde van collega software engineers en door kennis te delen met de community. Binnen mijn functie en als extern gecommitteerde bij de Hogeschool, zie ik regelmatig dat het lesmateriaal binnen het onderwijs niet goed aansluit op de standaarden binnen het bedrijfsleven. Onze samenwerking met Novi Hogeschool geeft ons de mogelijkheid om deze aansluiting beter vorm te geven en studenten een ideale start te geven met hun eerste stappen binnen software engineering.”

Over JDriven

JDriven realiseert innovatieve Java- en open source-oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. JDriven is gevestigd in Nieuwegein. Vanuit daar werken 30+ professionals aan uitdagende projecten voor de top 250 organisaties in Nederland, (semi-)overheden en startups. JDriven professionals adviseren, geven leiding en trainingen op basis van kennis van Java, omliggende technologieën, architectuur, agile en DevOps.


Over Novi Hogeschool

Novi Hogeschool is de oudste ICT-opleider van Nederland. De opleider verzorgt cursussen, bootcamps en hbo-opleidingen, zodat ieder ICT-talent een passende leerweg vindt die bij hem of haar past. Studeren bij Novi betekent online en flexibel studeren. Novi is gevestigd in Utrecht en Maastricht waar studieplekken zijn en meetups plaatsvinden. Daarnaast biedt de hogeschool kansen om al tijdens de studie werkervaring op te doen in de praktijk.