Vrolijke Framboos


Dit jaar stond de 4e editie van de, ondertussen traditionele, JDriven Vrolijke Framboos gepland en wel op vrijdag de 13e juli :)


De Vrolijke Framboos is een code game op de Raspberry Pi waarbij het de bedoeling is met een zo efficiënt mogelijk algoritme een uitdaging op te lossen. Dit jaar was het thema “The Grid” waarbij het de bedoeling was om jouw speler zo efficiënt mogelijk frambozen op te laten sporen zonder daarbij geraakt te worden door de “Evil Robots”. Niels, Pepijn en Sjoerd hadden een geweldige server gemaakt waarbij de deelnemers visueel konden zien hoe efficiënt hun implementatie was en bijsturen waar nodig. Hierbij is een efficiënt algoritme één ding maar je moet het natuurlijk wel draaiend krijgen op een Raspberry Pi.


Na een heldere uitleg van Pepijn kon iedereen om 15:30 beginnen met coderen en stond de grote finale gepland 19:30. Gelukkig stond er voor de inwendige mens halverwege een heerlijke pizza klaar zodat de maximale tijd benut kon worden om het beste resultaat te halen!

Rond 19:30 werden allen Pi’s aangesloten op 1 stroombron en kon de finale beginnen. Het werd een zeer spannende strijd van 15 minuten waarbij er zelfs om onduidelijke redenen Pi’s niet meer het gedrag vertoonde dat ze eerder wel deden. Maar na verloop van tijd werd het duidelijk dat het een zeer spannende strijd zou worden tussen Robbert, Tammo en Robin. Tot op de allerlaatste seconde bleef het onduidelijk wie er zou winnen maar uiteindelijk kwam Robin als winnaar uit de bus met een voorsprong van 3 punten op Tammo en 4 punten op Robbert. Op een totaal van ruim boven de 600 punten is dit extreem close en zo was de laatste minuut ook waarbij Pepijn een gordijn over het speelveld legde en pas na het einde de uitslag liet zien.


Robin was hiermee de 4e winnaar van de Vrolijke Framboos en tot nu toe is het nog niemand gelukt om deze eer te prolongeren. Wie weet lukt het Robin wel!


Buiten dat we met z’n allen enorm hard gewerkt hebben om het maximale resultaat te halen was er voldoende tijd om Tammo in het zonnetje te zetten. Tammo is dit jaar 5 jaar in dienst bij JDriven en dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Omdat Tammo ook nog eens een parttime brandweerman is hebben we hem een uitbreiding gegeven op de standaard uitrusting zodat hij met nog meer vertrouwen de vlammenzee aan kan. Tammo bedankt voor de afgelopen 5 jaar en op naar de volgende 20 jaar!


Onder het genot van een biertje hebben we met z’n allen de Vrolijke Framboos nog heerlijk geëvalueerd en weten dat het een enorme uitdaging wordt om dit volgend jaar wederom te overtreffen. Maar we hebben er enorm veel vertrouwen in dat dit zeker zal gaan lukken!


Tot volgend jaar bij de 5e en tevens jubileumeditie van de Vrolijke Framboos!


Erik