TeqNation 2019

Dit jaar was TeqNation voor het eerst op een andere locatie dan de Jaarbeurs Utrecht en wel in De Fabrique in Utrecht. Deze historische industriële locatie gaf een prima contrast met de onderwerpen die de revue passeerden tijdens TeqNation.

Zoals ieder jaar waren er eerst een aantal sessies voor de early birds, gevolgd door de grand opening. De opening was weer een enorm spektakel met twee drummers die iedereen in de zaal volledig wakker kregen en op scherp zetten voor een mooie dag TeqNation!

Het invullen van een Keynot blijft een lastige uitdaging. Dat werd ook dit jaar weer bevestigd. Het spits werd afgebeten door ABN-AMRO, zij hadden een leuk verhaal over Tikkie en dat het succes hiervan voor de nodige uitdagingen heeft gezorgd. Echter de nadruk van de talk lag op kleding en in het bijzonder het dragen van pakken. Door hier de nadruk op te leggen sneeuwde het inhoudelijke stuk een beetje onder wat erg jammer was. Hierna was het de beurt aan Spotify die qua inhoud en kleding liet zien dat ABN-AMRO leuk bezig is maar toch nog een heel stuk achterloopt bij de “nieuwe” IT bedrijven.

Na deze opening volgde een heerlijke koffiebreak waarbij er tussen de twee hallen een heel mooi terras was neergezet. Deze plek was voor een aantal collega’s een prima plek om te netwerken en ook nog een klein beetje te genieten van het mooie weer.

Hierna was het al snel tijd voor de lunch, deze werd met traditionele fabriekskarren het terrein op gereden. Zo konden we heerlijk in de zon genieten van een prima lunch. Het leven is goed!

Na de lunch stonden de volgende Keynote sessies op het programma. Als eerste een talk van RedHat. Deze note bracht weinig nieuwe informatie. Hierna was het aan Tim van Q42 om te laten zien hoe VR kan bijdragen aan empathie. Gezien mijn interesse en passie voor VR had ik hier echt naar uitgekeken, maar helaas werd niet ingegaan op de techniek en bleef het verhaal erg hangen in de promotie van de gemaakte 360° film.

Na deze sessies was het weer tijd voor inhoudelijke sessies! Hierbij zat ik in een spagaat: Ik wilde zowel de sessie van collega Jeroen Resoort over ‘Mesh Networking for IoT’ bijwonen maar was ook benieuwd naar de workshop van collega’s Hubert Klein Ikkink en Michel Breevoort over ‘Skyrocketing Development Of Your Microservices With Micronaut’. Ik besloot niet te kiezen en ben eerst naar de sessie van Jeroen gegaan, die voor een afgeladen zaal alle aanwezigen meenam in zijn IoT hobby.

Ook bij de sessie van collega’s Hubert en Michel waren alle workshop plaatsen gevuld en werd de zaal meegenomen in de kracht en het gemak van Micronaut. Een mooi resultaat van een van de deelnemers was dat hij Micronaut draaiend kreeg op Android met het gebruik van de UserLAnd app!

De laatste sessie die ik bezocht heb was de sessie van collega Alexander Backus van BigData Republic samen met Daan Debie van KLM over het voorspellen van het aantal passagiers aan boord van een vlucht. Een van de doelen van KLM was het aantal maaltijden dat weggegooid wordt te reduceren. Een zeer interessante talk over hoe machine learning hieraan kan bijdragen. Dit gecombineerd met een microservice architectuur en lessons learned vanuit business perspectief.

Al met al een mooie editie van TeqNation 2019 waar ik weer een hoop bekenden ben tegen gekomen en leuke en minder interessante sessies heb gezien.

Erik