ING Bank
Innovatieve herintroductie op de Britse markt
Een van de ideeën uit de creatieve koker van het ING Innovation Office te Amsterdam die begin 2016 groen licht kreeg voor ontwikkeling is de startup Yolt.
Met Yolt begeeft ING zich na enkele jaren van afwezigheid weer op de Britse financiële markt en dus is er veel aan gelegen om van dit project een succes te maken. De app verzamelt financiële informatie van verschillende rekeningen en zorgt ervoor dat klanten een compleet inzicht krijgen in hun saldo, het resterende saldo na aftrek van automatische overschrijvingen en wanneer het salaris weer wordt overgemaakt. Zo weten klanten precies waar ze aan toe zijn en kunnen ze betere financiële beslissingen maken. ING heeft hiermee als een van de eerste een platform in handen dat tegoeden checkt en verzamelt die door concurrenten worden beheerd.
Klant
Verantwoordelijk
Chiel van de Steeg
Tim te Beek
Tammo Sminia
Sander Smeman
Robin van den Berg
Gebruikte technologie
Docker
Cassandra
Spring Boot
Spring
Om het project goed te starten werd er door ING een team van ervaren ontwikkelaars samengesteld en vanuit JDriven was Pepijn de Jong er vanaf het begin direct bij betrokken. Later werd ook Niels Dommerholt gevraagd om het team te versterken. De opdracht was duidelijk; een goede technische basis neerzetten waarbij rekening gehouden moest worden met de mogelijkheid dat de app weleens snel zou kunnen groeien. Daarnaast waren er ook andere uitdagingen, zoals het garanderen van een veilige verbinding en het minimaliseren van de kans op downtime.
Pepijn en Niels hebben het team op basis van hun kennis en ervaring met Java-frameworks als Spring Boot voorzien van advies, maar zelf ook de handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben ze een microservice-architectuur neergezet waarbij gebruik is gemaakt van bewezen technieken als het Spring framework. Daarnaast hebben ze een ontwikkelstraat opgezet die het makkelijk maakt features snel naar productie te brengen, waardoor feedback van klanten meteen kan worden verzameld en verwerkt. Om feedback uit eerste hand te verzamelen werd er ook naar Londen gevlogen om daar in gesprek te gaan met de eerste testgebruikers.
Sinds 1 juni 2016 zijn er diverse alpha releases geweest en inmiddels zit Yolt in de bèta-fase. De app is daarom nu opengesteld voor een grotere groep Britse gebruikers en als dat naar tevredenheid verloopt, zal er toegewerkt worden naar de livegang in 2017. Uiteraard blijven Pepijn en Niels betrokken bij Yolt om de systemen te verbeteren en de bèta-fase en livegang tot een goed einde te brengen.