Mondiale videostreamingsdienst

Altijd en overal live voetbal

jdriven-pexel

Hoe zet je een schaalbare mondiale sport-streaming dienst technisch goed op?

Of we als JDriven een soort Netflix oplossing konden bouwen maar dan sneller en goedkoper voor een mondiale videostreamingdienst om de lucratieve sportmarkt te combineren met de wens van de consument om via elk apparaat sport te kunnen kijken. Waar je ook bent de mogelijkheid hebben om sport te kunnen streamen, op mobiel, SmartTV, tablet of desktop.

Opgeleverd

15-01-2016

Klant


Verantwoordelijk

Willem Cheizoo
Rob Brinkman
Auke Speksnijder

Gebruikte technologie

Spring Boot
Spring
Angular

In september 2015 werden Auke Speksnijder en Willem Cheizoo gevraagd om hun professionele licht te laten schijnen over de frontend kant van de applicatie. Er stond toen al wel een basis, maar vanwege de hoge verwachtingen rondom het project was die niet meer voldoende.

Het was dan ook al snel duidelijk dat een volledige herontwikkeling noodzakelijk was als men ooit de beloftes aan de investeerders en consumenten waar zou willen maken. Er moest een stevige, nieuwe basis komen voor een schaalbare applicatie, geschikt voor meerdere regio’s en talen en bovendien met een goed en volledig registratieproces. Auke speelde daarbij een leidende rol in de herontwikkeling van de publieke website en het achterliggende watchcenter.

Bij de herontwikkeling hebben Auke en Willem ook rekening gehouden met optimalisatie van de performance aan zowel de client als server zijde, integratie en optimalisatie van de bestaande API’s en het borgen van de kwaliteit middels de introductie van een volwaardige ontwikkelstraat inclusief geautomatiseerd testen en cloud deployment op Heroku.

Het technische gedeelte is naar tevredenheid opgeleverd en daarmee is het project voor Auke en Willem dan ook ten einde. Helaas is de dienst momenteel nog niet live vanwege het feit dat Amerikaanse investeerders (waaronder bekende namen) nog geen overeenstemming hebben bereikt.