Qwik pensioenadvies op maat

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Feniqs is een bedrijf met een duidelijke visie ten aanzien van de informatievoorziening ter ondersteuning van pensioenfondsen- en verzekeringenbeheer. Omdat de complexe administratie per beheerder kan verschillen heeft Feniqs het product Qwik ontwikkelt met de gebruikersvriendelijke filosofie dat het zonder code aanpassingen mogelijk is een Qwik omgeving in te richten.

Klant


Opgeleverd

01-09-2020

Verantwoordelijk

Pim Dorrestijn

Gebruikte technologie

Redux
JHipster
Spring Boot
React

Voor de inrichting van Qwik is door Feniqs een grafische JavaFX applicatie gemaakt die gebruikt kan worden door iedere willekeurige pensioen specialist. Hiermee kan Qwik helemaal op maat worden gemaakt voor iedere pensioenfondsbeheerder.

Naast het feit dat voor iedere pensioenbeheerder de Qwik applicatie eigenhandig in te richten is, bestond er ook de behoefte om op afstand omgevingen te kunnen beheren. Daarom is gekozen voor een web gebaseerde frontend. Hierdoor is extra functionaliteit ontstaan die onderzoek naar verdere ondersteuning bij het werkproces of het verbeteren van de gebruikers ervaring mogelijk maakt.

JDriven en Divotion zijn deze uitdaging samen met Feniqs aangegaan. De basis functionaliteit moest binnen een maand ontwikkeld worden. Daarbij was het een uitdaging om de gebruikers ervaring tegelijk te combineren met het dynamische karakter van de werkprocessen. Daarin zijn we goed geslaagd. Zelfs de inhoud van de webpagina's van de gebruiker verandert mee tijdens het inrichten van Qwik.

Er is gekozen voor huidige technologische standaarden in de markt, om de ontwikkeling van de front,- en backend eenvoudiger maken. Voor de frontend is gekozen voor React in combinatie met Redux en voor de backend is gekozen voor Spring Boot. Tevens is er een delivery pipeline opgezet binnen GitHub om bij elke aanpassing de kwaliteit van het product te kunnen controleren.

De sessies met de gebruikers en het verkennen van de mogelijkheden op het gebied van UX verliepen soepel. Daarnaast was het mooi om te zien hoe de developers van Feniqs de geselecteerde technologieën en het ontwerp hebben omarmd.

“De samenwerking met in eerste instantie twee en later drie ontwikkelaars van JDriven en Divotion was bijzonder prettig. Daarnaast was snel duidelijk dat de consultants over veel inhoudelijke kennis en ervaring beschikten, die op ons verzoek door hun goede communicatieve vaardigheden ook op een begrijpelijke manier gedeeld werden. Hierdoor kunnen we zelfstandig verder ontwikkelen. Men was bijzonder enthousiast en gedreven om de afgesproken functionaliteiten te behalen en er werd actief meegedacht over de scope voor iedere sprint. Dankzij een hoog arbeidsethos en resultaatgerichtheid, beschikken we nu over een mooie basis om de webbased UI verder zelfstandig af te ronden”