ANWB

Betere hulpverlening begint bij JDriven

anwb_w1520

Wie de ANWB belt, doet dat over het algemeen niet voor zijn plezier. Bij pech wil je zo snel mogelijk geholpen worden en weten waar je aan toe bent en dat weet de ANWB ook. Daarom is de wielrijdersbond altijd bezig met het vernieuwen en verbeteren van de hulpverlening.

In dit specifieke geval gaat het over de verbetering van Flow, de applicatie voor de alarmcentrale van de ANWB. De applicatie ondersteunt hulpverleners bij het bieden van de juiste hulp aan gestrande automobilisten en dus is het belangrijk dat Flow altijd beschikbaar is en zeker tijdens de drukke vakantieperiodes goed blijft presteren. Ook moeten medewerkers snel en makkelijk de juiste informatie kunnen opvragen of aanpassen.

Klant


Verantwoordelijk

Jorrit van der Ven
Sander Smeman
Jeroen Bruinink
Erik Pronk
Emil van Galen

Gebruikte technologie

Spring
Angular

Toen Jeroen Bruinink eind 2014 in dienst trad bij JDriven lag er meteen een mooie klus klaar met zijn naam erop; Flow. Het project was interessant vanwege de opdrachtgever, maar ook vanwege de technologische uitdaging. De applicatie was namelijk al in grote lijnen opgezet, maar de ANWB had behoefte aan meer expertise. Jeroen was daarbij vrij om het bestaande systeem kritisch door te lichten maar ook om zelf keuzes te maken over de ontwikkeling van nieuwe features.

In nauwe samenwerking met alle stakeholders van de applicatie heeft Jeroen het domeinmodel ontworpen. Bij de implementatie hield hij zich vooral bezig met de backend, waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan met het bouwen onder een goed schaalbare architectuur op basis van CQRS en event sourcing. Ook sprong hij waar nodig bij aan de frontend kant, waarbij zijn kennis van Angular goed van pas kwam.

Dat zijn inbreng zeer gewaardeerd werd binnen het Flow team bleek wel uit het feit dat Jeroen uiteindelijk bij elke bespreking over de te volgen technische koers werd gevraagd naar zijn mening. Om advies te geven, maar ook om te bemiddelen binnen het team om tot een oplossing te komen waar iedereen zich in kon vinden. Op basis van zijn ervaring kon hij helder aangeven welke technologische oplossingen de meeste waarde zouden toevoegen tegen de laagste kosten.